Scroll Top
Custom Excerpt

Υαλοπίνακες Διακοσμητικοί

Υαλοπίνακες Διακοσμητικοί

Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε κατασκευές αρχιτεκτονικών εφαρμογών και διακοσμητικά – χρηστικά προϊόντα , με μοναδικά χαρακτηριστικά αισθητικής και ποιότητας, σε ποικιλία διαστάσεων και σε διαφορετικούς χρωματισμούς και συνθέσεις.

Διαμορφώνοντας κι αναβαθμίζοντας οποιοδήποτε μέρος του χώρου σας, όπως π.χ. το σαλόνι σας, με επιτοίχιους πίνακες βιτρώ φωτιζόμενους, διαχωριστικά χώρων, καθρέφτες βιτρώ, οροφές, πατώματα, μπάνια, κουζίνες, αίθρια, καθώς ακόμη πόρτες και παράθυρα. Επίσης όλα τα σχέδια γίνονται στο χέρι οπότε έχουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε κάποια δική σας ιδέα.

Βιτρώ σημαίνει υαλογραφία και είναι η τεχνική κατά την οποία συναρμολογούνται μικρά ή μεγάλα κομμάτια γυαλιού δημιουργώντας επίπεδες ή τρισδιάστατες κατασκευές.

Το βιτρώ είναι μια πολύ παλιά τεχνική η οποία εξελισσόμενη στο χρόνο έφτασε ως τις μέρες μας για να μας χαρίσει – μέσα από πολλές πρακτικές εφαρμογές – καλαισθησία λειτουργικότητα.

Σαν πρώτη ύλη χρησιμοποιεί το χρωματιστό ή ανάγλυφο γυαλί και «μολύβι» ή χαλκό που τονίζουν τις ενώσεις του υλικού. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός του σε συνδυασμό με την πανδαισία χρωμάτων που δημιουργείται από τη διάθλαση του φωτός, κάνει οποιοδήποτε προϊόν του βιτρώ, ένα πραγματικά μοναδικό έργο τέχνης.

Είναι υαλοπίνακες flοat που φέρουν ειδικών προδιαγραφών χρωματιστή επίστρωση η οποία τους προσδίδει αυτή την ιδιαίτερη λαμπρή και αδιαφανή όψη που τα χαρακτηρίζει. Χρησιμοποιούνται μόνο για εσωτερική χρήση. Η όψη τους έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις των μοντέρνων τάσεων της εσωτερικής αρχιτεκτονικής, δίνοντας μοναδική αίσθηση βάθους και φωτός. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον αφού δεν περιέχει βαρέα μέταλλα ή άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Συνδυάζεται άριστα με άλλα δομικά υλικά, όπως ατσάλι, ξύλο, πέτρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάλυψη τοίχων οικιακής ή επαγγελματικής χρήσης, ντουλάπια κουζίνας, ντουλάπες, έπιπλα, πόρτες, ράφια, τραπέζια κ.α.

Ιδιότητες
• Μοντέρνα πρωτότυπη όψη
• Τέλεια χρωματική επικάλυψη εξαιρετικής αντοχής
• Αντοχή στην υγρασία (δεν ενδείκνυται η βύθισή του σε νερό)
• Αντοχή στις ακτίνες UV. Κατάλληλο για έκθεση σε ηλιακή ή τεχνητή ακτινοβολία
• Επιδέχεται τρόχισμα, επεξεργασία μπιζωτέ, τρύπημα, νυχιές, διπλή υάλωση (με την επίστρωση εσωτερικά)
• Επιδέχεται χρήση σιλικόνης
• Μπορεί να αμμοβοληθεί (ποτέ στην επιφάνεια της επίστρωσης)

Ο όρος “fused” δηλ. λιωμένο, ουσιαστικά αποκαλύπτει τη διαδικασία κατασκευής.

Το γυαλί θερμαίνεται σε πολύ υψηλή θερμοκρασία (~ 750 – 820 ο C) αποκτά μορφή σχεδόν ρευστή και μπορούμε να του δώσουμε την μορφή και την χρηστικότητα που επιθυμούμε.

Δηλαδή το γυαλί μπορεί:

Να πάρει την υφή καλουπιού που έχουμε δημιουργήσει.
Να αποκτήσει έτσι ανάγλυφη επιφάνεια, περισσότερο ή λιγότερο έντονη.
Να ενσωματωθούν σε αυτό συμβατά υλικά και χρώματα

Στη συνέχεια το γυαλί πρέπει να ψυχθεί υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία και χρόνο, μέχρι να έρθει στη θερμοκρασία περιβάλλοντος για να μη σπάσει.
Η διαδικασία μοιάζει απλή, κρύβει όμως πάμπολλα μυστικά και απαιτεί εμπειρία και γνώση.